Ik heb afgelopen maandag in ‘t piepelke in Bilzen met de vijfde- en zesde klassers stopmotionvideo’s mogen maken ivm de gloobfanfare, een project rond duurzaamheid.

Gewapend met 5 macbooks en 5 webcams gingen we aan de slag. Een korte instructie hoe ze moesten werken en enkele uren later konden filmmakers hun resultaat bekijken!

Het was meer dan een dagje ICT-’en. Meester Luc was al maanden inhoudelijk bezig met het project de Gloobfanfare meerbepaald rond de waterproblematiek in de wereld. Om hun animatiefilm te maken moesten de leerlingen aan de slag in groep om een scenario te verzinnen en te schrijven. Met het verhaal in handen konden ze nu een decor, personages en attributen maken. En als laatste stap moesten ze aan de slag met webcam en macbook.

Gedurende dat proces moesten er heel wat vaardigheden boven gehaald worden om alles tot een goed einde te brengen. Maar de motivatie was er zeker en dat betekende dat de leerlingen prima samenwerkten! Resultaten? Kijk maar.