Deze herfst geef ik op verschillende plekken workshops/lezingen aan leerkrachten over het gebruik van Facebook bij jongeren en de mogelijkheden in het onderwijs.

Dit is dan ook een goede gelegenheid om even het begrip mediawijsheid te verbreden van veilig internet tot wijs omspringen met media. De mediawijsheidscirkel van Mijn Kind Online is hier een eenvoudige en goede houvast. Technische vaardigheden, creativiteit, analyse en reflectie zijn de 4 gebieden die deel uitmaken van mediawijs handelen.

Ik hoop dit bredere model de komende maanden dan ook ingang te doen vinden bij onze Vlaamse scholen die ik kan bezoeken.

Ik heb een (onvolledige) pagina voorbereid met bronnen ┬ádie handig kunnen zijn om op terug te vallen na de workshop of lezing. Je vindt de pagina ‘mediawijsheid-leerkrachten’ bij ICT-sessies in het menu.

Wie weet ben jij er ook iets mee!